עבודה בעמידה

עבודה בעמידה

תוכן עניינים

רוב העבודות היום כוללות ישיבה ממושכת על כסא במשרד מכיוון שרוב העבודה היא במחשב, אבל עדיין יש עבודות שדורשות עמידה רוב הזמן כמו למשל הוראה (מורים), פקחי תנועה, פועלי בניין וכדומה. אבל אני רוצה דווקא לדבר על הנושא של שילוב עבודה בעמידה בעבודות שדורשים ישיבה ממושכת, איך זה יכול למנוע נזקים שישבה ממושכת יוצרת, איך לשלב את זה בעבודה ועל היתרונות של זה.

למה חשוב לשלב עמידה בעבודה?

כי ישיבה ממושכת זה פשוט דבר רע. דיברתי כבר על זה שעמידה ממושכת יכולה להזיק לנו אבל גם ישיבה ממושכת מזיקה לנו, הסוד הוא לשלב ביניהם. כשאנחנו יושבים הרבה זמן, אנחנו חושפים את עצמנו לשלל של בעיות, בין היתר, תנוחה לא נכונה, עומס גדול על החוליות של עמוד שדרה, כן, תופתעו לדעת שהלחץ על החוליות גבוה יותר בישיבה מאשר בעמידה. יש דרכים להתמודד עם זה ולשלב עמידה בעבודה.

דרכים לשילוב עמידה בעבודה

אז יש כמה דרכים לשלב עמידה בעבודה:

  1. לעשות הפסקות – אפשר לשים טיימר שכל חצי שעה, לקום מהכסא ולעשות הליכה של 5-10 דקות. אפשר להסתובב במשרדים, ללכת למזנון ולהעביר את הזמן. אחד הדברים שאני הייתי עושה פעם זה כל שעה, ללכת לחדר מדרגות ולטפס כמה קומות ולעבור בין הקומות אצלנו במשרדים, אבל לא לכולם קל להתמיד בזה.
  2. שולחן עמידה – זה פתרון מצוין, מכיוון שאפשר לכוונן אותו לגובה הרצוי וככה ברגע שמרגישים לא נוח כל כך, אפשר להגביה אותם. אני אישית משתמש בזה המון וזה בהחלט הקל לי על הכאבי גב שהיו לי. אני יודע שברוב מקומות העבודה לא מכירים את זה וזה אולי מוכר טיפה יותר בחברות הייטק.
  3. עמדת עבודה בעמידה – להביא שולחן עמידה למשרד זה יכול להיות קצת בעייתי ולכן אחד הפתרונות הוא עמדת עבודה בעמידה. זאת עמדה ניידת שאפשר לשים על השולחן שלכם ולכוונן אותה וככה לשלב עמידה של כמה דקות עם ישיבה. בלינק שנתתי בתחילת הסעיף הזה אפשר לראות סוגי עמדות שאפשר להשיג.

היתרונות בעבודה בעמידה

שילוב של עמידה בעבודה בהחלט טומן בחובו מספר יתרונות:

  1. הקלה בכאבי גב – כמו שכבר ציינתי, ברגע שאנחנו משנים תנוחה לעמידה, יש פחות עומס על החוליות בגב, דבר שיכול לעזור במניעת כאבי גב ואולי אפילו בפציעות כמו פריצת דיסק.
  2. שיפור בזרימת הדם – כשאנחנו עוברים מישיבה לעמידה, יש שיפור בזרימת הדם, מכיוון שאנחנו לא סטטיים כמו בישיבה.
  3. שיפור בפרודקטיביות – על פי מחקרים שעשו על אנשים שמשתמשים בשולחנות עמידה 4 שעות ביום, ראו שלא היו שום שגיאות או תקלות לעומת עבודה רגילה. אם משלבים את המסקנות של המחקר הזה עם המחקר הזה, שמסביר עבודה בעמידה משפרת את מצב הרוח והאנרגיה, אפשר להסיק שזה רק יכול לתרום לפרודקטיביות.

אז איך מיישמים?

מתחילים בלחפש מה יכול להתאים לכם. אם אתם סובלים מכאבים ואי נוחות בישיבה, אתם יכולים להתחיל עם ההפסקות התכופות יותר מכיוון שזה הכי קל לביצוע אבל קשה להתמדה.  במקביל לבדוק אם המקום עבודה שלכם נותן שולחנות חשמליים לאנשים עם בעיות גב, יש מקומות כאלה. במידה ואין, תמיד אפשר לשקול את העמדות עבודה בעמידה, כבר יצא לי לבקר בחברת הייטק של חבר שלי וראיתי שם מישהו שהיה לו את זה.